Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Første skridt mod nye eventyr | Destilleret Eventyr

Første skridt mod nye eventyr (log 1)

Længe har jeg gået og puslet med hvor det næste store eventyr skulle være. Idéen om en motorcykeltur ned igennem Sydamerika, var et oplagt eventyr, og et som jeg levende snakkede med min gode ven Rama om. Men efter at han er faldet fra projektet, er der igen åbnet op for mulighederne.

Sidste weekend var jeg på en lille kajaktur på Titicaca søen, og nærmest som lynene i horisonten, slog tanken mig at mit næste store eventyr naturligvis skulle være en kajaktur. Da jeg ynder at sejle i Kajak, er det også mere oplagt, end at kaste mig ud på en motorcykel, hvor min erfaring minimerer sig til noget motorcross i de Canadiske skove for mange år siden. Nej, en kajak tur er det helt rigtige, og da jeg samtidig har et meget stort bankende hjerte for Amazonas, stod det mig lysende klart at det var på denne flod at eventyret skulle udfolde sig.

Titicaca - Kajak
Titicaca – Kajak

Ideer og drømme skal testes på virkeligheden, en process der kan tage rigtig lang tid. Men nu da ideen er på plads, kan jeg så småt begynde planlæggelsen, og er der noget bedre end at planlægge en forestående tur?

Straks jeg var tilbage i La Paz, besøgte jeg Bolivias Militærs Geografiske Institut, som lå igennem en stor blå dør, ned ad mange trapper til en kælder, med folk og gamle kasser. Det første der slog mig her var deres fantastiske og gamle kort over Sydamerika. Der findes få ting som gamle kort, der kan få mine drømme til at blusse op. Dernede stod jeg så og forklarede en kortmand, at jeg havde planer om en tur her og der og så og så langt, og om han kunne henvise mig til nogle gode kort. Det viste sig at han ikke kunne honorere mine behov, og henviste mig istedet til deres central lager for alle militære anliggender.

Ud i en taxa og afsted. Men hurtigt måtte jeg indse at jeg ikke kunne komme videre i min søgen, da de ikke ville lade mig indtrænge på det militære område uden pas, så jeg måtte tilbage med uforrettet sag. En af de nærmeste dage skal jeg tilbage dertil og kigge på kort.

Imellemtiden fik jeg snakket med en person i Rurrenabaque (Bolivias adgang til Amazonas), som bygger kajakker, og fortalte om en anden gruppe der havde taget turen i båd, fra Rurre til Atlanterhavet på en måned. Så det kan altså godt lade sig gøre. Omend de havde motor.

Den første del af turen skal foregå på Rio Beni i Bolivia nordpå, og efter sigende er det modstrøms indtil den når Rio Madeira i Brasilien. Men det en af de tusind ting jeg skal have undersøgt.

Men første skridt er altså taget, med vished om kontakt mellem floderne fra den Bolivianske til den Brasilianske Amazonas, samt kontakten til en person der kan bygge kajakker. Så langt så godt.

I næste uge har jeg møde med en god ven, der har nogle kajakker i Rurre, som jeg skal ned og prøve. Jeg har ca 12 måneder til at få projektet på benene, da jeg tænker på en afgang der hedder marts/april 2012. Regntiden slutter først engang inde i marts.

Log 2 ->

One Trackback

  1. […] <- Log 1 Post a Comment or Leave a Trackback […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*