Optegning af kort (log 2)

Det lykkedes mig endelig at komme ind på Geografisk Instituts centrallager som lå på en militærbase; Estado Mejor. Meget fint og velholdt sted med vigtige hvide bygninger. Et sted nede i bunden, lå hoved kontoret for Instituto Geografico Militar. Udover et meget stort verdenskort og et gammelt kort over Bolivia, var det faktisk ikke så imponerende, tomme borde her, slidte møbler der.

Men efter at have fået fat i en person i militær uniform, og forklaret mit ærinde, kom der straks gang i barakkerne. Med fagter og fortællinger fik jeg fortalt at jeg skulle bruge kort over den Bolivianske del af Amazonas og floden Rio Beni, fra Rurrenabaque til den Brasilianske grænse. Tre mand høj gik igang med at diskutere og debatere, og efter en af dem havde været nogle minutter i kælderen, kom der nogle meget flotte, omend lettere gulnede kort på bordet.

Det så umiddelbart ud som om at jeg skulle bruge ni kort a 1:250.000 for at dække hele flodens løb. Fire kort havde de som original kort, og var meget fine, et måtte kopieres og de tre sidste skulle plottes ned fra en computer. Det betød derfor også at jeg måtte vende tilbage dagen efter, for at få de sidste kort med.

Dagen efter var kortene klar, og jeg vandrede op igennem militærbasen med et godt bundt kort, et stort smil på læben og en klump i halsen. For nu kunne jeg først rigtig se hvor lang en tur det vil blive.

Hjemme på spisebordet fik jeg langt kortene ud, som knap kunne være der. Fedt at kunne se tærrenet meget mere detaljeret end på de alt for store 1:1.000.000 kort. Dog var de plottede kort noget utydelige, så jeg har måtte sidde og rentegne Rio Beni på tre af kortene, hvilket minder mig om tiden i militæret med blyant og kalke 🙂


En del af Rio Beni 1:250.000

Jeg gisner når jeg tænker på hvor mange kort der skal bruges for at dække den Brasilianske del af Rio Madeira og Rio Amazonas, det er mindst tre gange så langt. Enten skal jeg have dem med som digital, eller også må jeg gå på kompromis med scalaerne. Det vil kræve en tur på den Brasilianske ambassade for at få fat på disse kort, hvilket er næste mission. Endnu har jeg ikke præcist målt afstanden fra Rurrenabaque til Atlanterhavet, men det må være et sted mellem 3-4000km… Det er langt.

Nå, jeg mødtes med en anden god ven; Pierre der også har kontor i Rurrenabaque, for at tale om turen. Og han havde rigtig gode nyheder! En af hans venner, en franskmand ved navn Jean Luc, har før taget turen på en videnskabelig ekspedition, og er specialist i tropesygdomme. Dertil har han lavet dokumentar omkring sin tur. Det ville være helt essentielt at få fat i ham og diskutere turen igennem med ham. Han kunne desuden måske være interesseret i at komme med på turen! Det ville være en fantastisk erfaring at have med.

Dertil snakkede Pierre om en god ven han har hos BBC, som før har været ovre og lave dokumentar sammen med Top Gear i Bolivia. Der vil også være en del info at få igennem ham.

Det er stadig regntid, men planen er at tage en tur til Rurre i april og rode lidt med kajakker, og dertil tage på den survival tur som vi vil sælge igennem Topas Travel.

Nye detaljer:

  • Satelit telefon
  • Slange serum!
  • GPS
  • Guide der taler Portuguisisk/Guarani
  • Tidligst afgang midten af marts 2012

<- Log 1 | Log 3 ->

2 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-content/themes/autumn-forest/functions.php:279 Stack trace: #0 /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-content/themes/autumn-forest/comments.php(40): sandbox_commenter_link() #1 /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(1510): require('/var/www/cayamb...') #2 /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-content/themes/autumn-forest/single.php(34): comments_template() #3 /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-includes/template-loader.php(78): include('/var/www/cayamb...') #4 /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/cayamb...') #5 /var/www/cayambe.dk/public_html/index.php(17): require('/var/www/cayamb...') #6 {main} thrown in /var/www/cayambe.dk/public_html/wp-content/themes/autumn-forest/functions.php on line 279