Osprey, Aether 70

Efter at have slidt en Haglöfs Forest rygsæk helt ned, var det tid til en ny. Osprey Aether 70, virkede som et rigtig godt bud da den er enormt velsiddende på mig. To detaljer som er vigtige, er bæltet som kan formpasses præcis til dine hofter, så den kommer til at sidde noget nær perfekt. Men det bedste ved rygsækken er nok det airflow system de har lavet på ryggen. Det består simpelthen af et rygskjold med en masse ca 5-7mm lange knopper, bag et net, som sikrer at ryggen hele tiden får luft. Det er fint udtænkt.

aether aether_aabning aether_back

Man kan lukke bunden af og benytte det som et rum for sig selv. Topstykket kan tages af og fungerer fint. Dette kan dog ikke spændes fast som en lille taske, men fungerer mere bare som en stort bæltetaske uden bælte, men fint at have i lejren.

Der er en masse muligheder for at sætte ting fast, både i form af spænder, men også via to elastiske lommer på begge side, og en stor elastisk lomme på forsiden.

Største ulempe er rygsækkens aluminiums stel, der skaber en lidt underlig ovalagtig åbning, som får det til at virke som om man pakker ting ned i et stort åbent 8 tal. Som to sammensatte rum med en indsnævring imellem sig. Dette er lidt irriterende når der skal pakkes større ting ned.

Ellers er det en glimrende og solid rygsæk, som jeg også har tænkt mig at slide op.

Haglöfs Forest holdt i 11 år, og er nok noget af det mest holdbare jeg har haft. Minder lidt om hærens nyere rygsække, i stoffet. Osprey virker som om det ikke er ligeså slidstrærkt. Men det må tiden vise.

Thomas Sindberg

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*